Home » Vlinders » blauwtjes en vuurvlinders » de kleine vuurvlinder

De kleine vuurvlinder.

De kleine vuurvlinder heeft een groot verspreidingsgebied en komt voor van Afrika tot aan de poolcirkel. De soort vliegt tot een hoogte van 2400 meter in berggebied. De habitat bestaat vooral uit open gebieden, met name schrale graslanden en duinen en heide, maar de soort wordt ook in tuinen en wegbermen waargenomen.

De vliegtijd in Nederland en België is van maart tot en met oktober, in twee of drie jaarlijkse generaties. De grootste aantallen vlinders worden gezien in augustus en september.